Äntligen måndag!

Äntligen kommer den veckan jag längtat efter sen i december. Det var då jag fick reda på att möjligheten till att studera utomlands ett år fanns som alternativ i min utbildning. Eftersom mitt huvudområde är tyska, var Tyskland självklart, och jag tänkte, tänk, tänk om man hittar en stad, som Göteborgs universitet har erasmus(studentutbytes)-avtal med, som ligger hyffsat nära Stuttgart? Då kunde man ju ha världens tur o kanske kunna hälsa på där nån gång i månaden?

I januari fick jag reda på att första delen av ens ansökan till erasmus-studier skulle vara inlämnad till institutionen senast den första februari. I mitten till och med sista dagen i januari arbetade jag flitigt med 2 närliggande tentor, plus min ansökan. Samtidigt försökte jag också få hela min fakultet att komma i kontakt med Stuttgart universitet, då det inte fanns något avtal med dom. Jag fick reda på att det hade funnits ett samarbete mellan städerna och utbyten för några år sedan, men att det var nedlagt. Eftersom att jag nu promt ville åka dit så återskapade de kontraktet och skickade information om att de hade en student som ville in på deras universitet, med mina betyg osv, och efter jag skickat in min ansökan innan den 1a februari, så fick jag klartecken från min studievägledare på lingvistik&filosofi-institutionen att jag var behörig och godkänd "ansökare" som var berättigad att göra den andra delen av ansökan med deadline 1a juni.

Denna gång hade jag mer tid på mig att kolla vad allting innebar osv, och den 12e juli fick jag reda på att jag kommit in på Stuttgart Universitet. Sen dess har jag bara velat åka iväg direkt haha.. Och NU äntligen är det måndag, och jag och pappa åker ner till mitt älskade Stuttgart på torsdag morgon. Bara några dagar kvar! I eftermiddag ska jag börja packa. Det är skönt att vi åker bil för då kan man ta med sig mer än på flyget. 

Vilken tur jag har!!!!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0