Hej omvärlden!

En del har hänt sedan jag tog ett hastigt tillfälligt farväl den åttonde december tvåtusenfemton. Här kommer en liten sammanfattning till er supernyfikna:
 
December: Firade julafton och juldagen med familj och vänner i Falköping, jobbade väldigt mycket på korttidsboendet jag var på i somras. Hann inte med o fira nyår, pluggade på dagen och var förbi mormor och morfar en sväng på kvällen med Anton. Uppskattat besök. var allmänt hemma mycket hos pappa och hos mamma och lillebror, hängde även mycket hos mormor och morfar♥
 
Januari: Firade in det nya året på nyårsdagen istället med besök av vänner från Litauen. Julia bodde hos mig i mitt studentrum under denna månad i Göteborg, underbart med kvalitetstid varje dag och långa nätter med prat om allt som händer i våra världar. Långa dagar i biblioteket i princip varje dag, som vanligt sedan i november. Hade fullt upp med att hitta praktikplats, klura ut hur det ska passa i min utbildning, hitta boende i Stuttgart och planera min och Idas 25årsfest.
Lättare sagt än gjort när vi bor i Göteborg och Stockholm och partyt ska hållas i Falköping, men det gick och det blev otroligt bra. Tack alla som kom och tack för alla fantastiska presenter. Flytt från Gbg.
 
Februari: Flytt till Tyskland, börja på ny praktikplats. Hade en "smekmånad" med ungefär noll plugg här som pågick i cirka tre veckor. Jag träffade alla som jag inte träffat på ett tag. Sist jag bodde här var 2013/2014 då jag var här som utbytesstudent i ett år. Jag har bott i England däremellan och det var många kära återseenden bland annat fina Fridha och Maja samt min värdfamilj. Har också hör och häpna lärt känna en bunt nya människor. Så härligt.
 
Mars: Nytt boende: biblioteket haha. Varenda dag denna månad har jag gjort något produktivt. Så ska mitt liv fortsätta haha, vilket önsketänk men jag försöker. Antingen har det varit att skriva på praktikrapporten, att sätta mål, att investera i aktier eller att skriva på min uppsats. Sist nämnda har varit mest tids-och-energikrävande men också det mest nödvändiga just nu.
 
En kort uppdatering till er; Har haft underbara tre bloggfria månader, och kommer att fortsätta min bloggfria period tills min uppsats närmar sig slutet. Det är långt kvar och jag har upptäckt att det lönar sig att säga nej till folk och att man inte måste vara med på allt som händer(!!!!). Skolan går först, jag kommer aldrig bli klar med min C-uppsats annars. Det är svårt. Men jag försöker mer nu än förut vilket är bra. Jag är dåligt på att säga nej.(!!!!) Många hemligheter som avslöjas idag.

I påsk kommer jag fortsätta bo i biblioteket. Med det menar jag att jag är på plats i skolan där jag har min praktik kl åtta på morgonen, kommer hem vid tre, dricker kaffe och äter frukt och sedan skuttar iväg till bibblo vilket brukar vara vid femtiden(tar det två timmar och äta ett äpple för er också ibland?) och sitter här till 21/22tiden.
 
Praktiken går bra förresten, den äger rum på en internationell skola med 800 elever från 45 olika länder. I måndags, igår och idag onsdag hade jag egna lektioner för femteklassare. Fått feedback av olika lärare som suttit och observerat och har i stort sett gått felfritt. Kul att jag börjar få förtroende och kan bestämma helt själv vad jag vill göra! En sådan frihet. Två lektioner på engelska och en på tyska. De lyssnar på mig och är snälla. De kommer fram och säger att lektionen var rolig. Det känns så rätt så jag kan gråta en liten pytteskvätt, så lycklig har jag känt mig när jag gått hem varje dag från jobbet. Jag kallar det jobb ibland för jag är där varje dag och gör i princip samma arbete som resterande lärare på plats. De uppskattar min hjälp och har sagt att jag borde söka jobb där. Men det är väldigt svårt att komma in och jag tror inte det kan bli något, men jag ska aldrig sluta försöka. Det är mycket som krävs för att ens få en praktik där och jag var på tre intervjuer förra året för att de ens skulle fundera på om jag kunde vara där tillexempel, lite extremt.
 
Summa summarum har det varit så otroligt kul de sex veckor jag varit på praktiken, stressigt, väldigt mycket nytt varje dag så absolut lärorikt. En dag kvar och sedan är det påsklov! Tid i överflöd som ska spenderas i biblioteket, så bra! Nu är klockan snart nio, jag sitter i unibib som de kallar det, universitetsbiblioteket, och ska strax gå hem till Fridha. Hon ska åka till Sverige imorgon, vi har inte hunnit ses på någon vecka och hon ska nu vara borta i ca tio dagar och jag ska minsann krama henne hejdå först!

Vi bor så nära varandra vilket är väldigt smidigt. Jag bor väldigt centralt vilket också är helt underbart. Jag delar lägenhet med två tyskar, en kille och en tjej och vi alla har varsitt rum. Har haft väldigt tur för de är båda sociala och easygoing och har varit väldigt välkomnande och vi har blivit vänner, kul!
 
April: Månadens plus: Daniel, Jessica, Vincent, Frida, Frans, Adam och Carl kommer och hälsar på, alla sju på en gång, yes ölfesten är här igen! Månadens minus: Jag kommer inte att hinna(läs:ha råd) att hälsa på pappa på hans 55årsdag den 2a april. Vilket rent utsagt suger verkligen, men jag kommer hem i slutet av maj antagligen och får fira honom i efterhand ♥
 
Puss på er mina trogna följare som fortfarande kikar in här varje dag! Vi hörs i sommar! ♥
 
 

RSS 2.0