Tisdag

På tisdagar har jag volleybollträning så det är jag på väg till nu!
Promenad

Veckan har bestått av volleybollträning, inhandling av inredning till mitt rum, krokar osv. Jag har även planerat utflykter vi ska göra med barnen som är anmälda till påsklovsfritids och i fredags spelade vi Laserdoom med ett gäng av Jochens vänner. Igår förmiddag gav jag en privatlektion i svenska i en halvsvensk halv österrikist familj som jag gör på lördagar och idag vaknade jag upp på internatet jag jobbar på ibland på helger.


När jag slutade tog jag tåget på 40 minuter till Jochen och fick lunch, sedan har vi spenderat nästan hela dagen ute. Så skönt! 


Besök från Köln

Seb på besök! Sebastian som jag lärde känna när jag var au pair i Stuttgart 2010 var i Stuttgart på en snabbvisit ikväll! Vi satt på min takterass och tog en öl innan jag var tvungen o åka iväg o köpa en klädstång till mitt rum. Imorgon blir det normalt jobb, sedan privatlektioner i engelska, sedan volleybollträning!


På onsdag ska vi kanske på neu in stuttgart-träff, kul!


Volleyboll

Det var en underbar volleybollturnering i lördags!
Vår!

Träden blommar!
Igår

Vi åt massa gott på Noodle1 igår kväll.
Min header

Jag har "mitt studentliv i Göteborg" som nuvarande header och skulle vilja fixa detta omgående till en aktuell "paradiset stuttgart" / "min vardag i stuttgart" "mitt liv i södra Tyskland" eller något liknande plus nya bilder. Någon som kan eller känner någon som kan göra fina headers så skicka mail till klaragustavsson@hotmail.com. 


Veckan som gått har varit spännande, har förutom jobb varje dag gått på en föreläsning om att memorera saker på bästa sätt i måndags, i tisdags hade jag privatlektioner med en 14årig tysk tjej i engelska och efter det volleybollträning. På onsdagen tvättade och städade jag på morgonen innan jobb och på kvällen kom Jochen hit. Jag lagade grönsaker i ugn och grishalsfilé med en kall sås. På torsdagen åkte jag till Jochen och han hade gjort en jättegod risotto! Igår träffade jag Fridha och Louise efter jobbet och vi åt vietnamesiskt. 

Idag har jag volleybollturnerning så ska studsa upp, packa, sätta upp håret i en tofa och åka dit! Vi spelar från 10-19 ungefär och Jochen kommer och hejar!

Igår på min shoppingrunda innan jobb, köpte en svart tshirt tills idag och en fin sommarklänning. Skönt att det varit mellan 15 o 20 grader hela veckan, men idag är det kallt och regnigt, perfekt för en dag i sporthallen.


Vår

Så fint idag!
Nattduksbord

Skriv inläggstext 


Fleischbällchen

Lagade klassiskt svenskt igår!
Torsdag

I veckan har det varit lite halvstressigt med planering av privatlektioner, volleyboll, plugg, hämta möbler, häng med de jag bor med och jochen samt jobb. Nu ska jag duscha, fixa naglar och åka till jobbet! 


Imorgon ska vi på födelsedagsfest hos Jochens kompis i Möhringen, ikväll ska vi till Alex och Lea på hejdåkväll för de ska åka till Sydamerika några månader. 

Bild från i lördgas när vi firade Alex och Leas masteruppsatser som avklarats!


Äkta italiensk pizza

Igår var vi ute och åt på italiensk restaurang, så gott!


LOV!

Det är faschingslov(jämförbart med sportlov) nu i skolan och även jag har ledigt! Ibland jobbar vi på loven, till exempel jobbar jag en av de två veckor vi har påsklov. Jobbade under sommarlovet och höstlovet med och det var inga problem. Man gör utflykter med barnen varje dag och får planera helt själv vad man ska göra. Väldigt roligt faktiskt!
 
Vad har jag då gjort under mina lediga dagar hittills? I fredags var det personaldag, pädagogik hela dagen och den var slut ganska snabbt. Därefter åkte jag till Ikea och mötte upp Fridha. Vi köpte lådor till min nya garderob och lite annat krimskrams och bös. På kvällen var vi hos mig, lagade mat och kollade på ett program på svt play som heter Innan vi dör. På lördagen brunchade vi hos mig med bananpannkakor, sedan kom Jochen och vi satt ute på min terass och solade i någon timme och lyssande på Håkan. 
 
Efter det kom min "värdpappa" i den familjen jag var au pair i 2010 med sina tre ungar och hämtade upp oss. Vi åkte och byggde isär en garderob som jag köpt, lastade in den på släpet och byggde ihop den i mitt rum(fjärde våningen hehe, wonderful att bära). När vi var klara vid sju-tiden gjorde vi iordning oss och mötte upp Albin och Adam på Vapiano för italian night, tog en god pasta bolognese! Vi drack lite öl och pratade om allt i världen och sedan gick vi hem och la oss.
 
På söndagen studsade vi upp vid halv sju, tog tåget till Donzdorf där Jochen bor och började göra iordning oss för paraden vi deltog i. Efter sektfrulle, förfest och ännu mer förfest studsade vi fram och vinkade till åskådarna och kastade godis. Albin, Fridha, Louise och Michael var och tittade på, kul! HELAU skriker man till alla, och alla skriker direkt HELAAAU tillbaka, häftigt event som jag vill gå med i varje år från och med nu!
 
På måndagen var vi med all rätt lite trötta, Jochen lagade vildsinskött, spätzle och en god sås. På kvällen blev det weißwurst och bretzel.Vi tog det lugnt hela dagen och satt på Jochen uteplats och tyckte synd om oss själva och jämrade oss över huvudvärken haha.
 
På tisdagen tog jag tåget hem vid åtta på morgonen och organiserade min garderob samt mitt rum som jag flyttade in i i lördags. På dagen var jag och tittade på en annan parad här i Stuttgart, tyvärr regnade det och Göteborgsblåste(stark vind plus kallt regn från sidan) så gick hem innan den var slut då den pågår i flera timmar. Satt därefter i telefon hela eftermiddagen/kvällen med nära och kära under tiden som jag förberedde privatlektioner till en tjej jag undervisar engelska för. 
 
Idag studsade jag upp vid halv åtta, åkte och köpte en tv hos nån random tjej, släpade hem den och svettades ihjäl.. väl hemma hämtade jag mitt undervisningsmaterial, träffade upp tonåringen jag lär ut engelska till och satt på bibblo med henne ca 2h. Efter vi planerat vårens studieplan tillsammans(jag ger förslag och hon håller med) gick jag hem, lagade mat, åt och nu sitter jag här!
 
Ska strax iväg och möta upp en kille som ska köpa en gammal Iphone 4s som bara ligger i en hylla här hemma, sedan ska jag hem igen och packa och sedan ska jag åka till Jochen! Vi ska laga laxpasta, spenat m.m ikväll, så gott! Imorgon när han åker till jobbet ska jag börja plugga på min engelskatenta jag har om 1 månad och 20 dagar i Sverige. Sedan tänkte jag stanna i Donzdorf till på lördag. Vi ska kolla en volleybollmatch i Mercedes Benz arena då i Stuttgart, så kul! På kvällen på lördag är det Alex och Leas avskedsfest då de ska resa till massa olika länder i flera månader+vi ska fira att de båda är klara med deras masteruppsatser!
 
Just det vi flyger hem en vecka i mitten av apil och firar påsk, skriver tenta och går på 50årsfest för min moster! Ska bli kul o träffa alla hemma igen, längtar massa!!! ♥
 
 

RSS 2.0